Warmtepompen

Een warmtepomp onttrekt gratis energie uit de natuur. Zo zorgt ze voor milieuvriendelijke warmte. Afhankelijk van het type warmtepomp, haalt de installatie energie uit de lucht, de aardbodem of het grondwater. Die relatief lage warmte brengt de warmtepomp vervolgens naar een hogere temperatuur.

De warmte die zo vrijkomt, wordt gebruikt voor de centrale verwarming van een gebouw en/of de productie van sanitair warm water.

Je kunt de werking van een warmtepomp het best vergelijken met die van een koelkast. Bij koelkasten wordt er warmte onttrokken aan voedingswaren, waarna die vrijgegeven wordt aan de omgeving. Warmtepompen onttrekken warmte aan de omgeving en geven die af aan een warmteafgiftesysteem, zoals radiatoren, ventilo-convectoren of vloerverwarming.

Warmtepompen werken zelf op elektriciteit. In de regel haalt dit systeem tot drie kwart van zijn energie (gratis) uit de omgeving en heeft het daarnaast nog een kwart elektriciteit nodig. Die elektrische energie kan afkomstig zijn van het net, maar bijvoorbeeld ook van zonnepanelen.

Livin’Tech levert en plaatst zowel lucht-lucht als lucht-water warmtepompen van de Belgische markleider en A-merk Daikin. Meer productinfo kan u terugvinden op www.daikin.be .

Wij kiezen voor Daikin omwille van hun stevige lokale verankering in Belgiƫ met een productiefabriek in Oostende, een Europees onderzoekscentrum in Gent, hun ijzersterke reputatie op vlak van kwaliteit en hun uitstekende dienst na verkoop.